0

Donar sang

Una de les coses que em feia més ràbia de no poder fer, ja des de fa molts anys, era la possibilitat de no poder donar sang. Potser direu no passa res, però mira és una de les coses que menys costa a una persona i que es un gran benefici per la societat actual.

Direu, i com és que no podies donar sang?, doncs molt fàcil, de petit vaig tenir la Hepatitis, una malaltia que els essèrs humans la podem superar, tot i que el virus queda al cos per tota la vida.

Doncs resulta que estava equivocat, o al menys la historia no va del tot així. Fa uns quants mesos em vaig assabentar que no poden donar sang els que han patit l’Hepatitis tipus B o C però si en canvi els portadors del tipus A, que s’ha de dir que són la majoria dels que han patit aquesta malaltia.

Jo desconeixia el tipus d’hepatitis que vaig passar de ben petit, però a mitjans del 2011, ja quasi fa un any, després d’una analítica em vaig assabentar que jo era portador del tipus A, podia donar sang si volia!

Així que aprofitant les vacances de Nadal el passat divendres dia 4 de gener a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, lloc de recollida permanent, acompanyat de la meva parella (ella es donant des de fa anys), vaig donar sang per primer cop a la meva vida, cosa que penso repetir sovint, sempre i quan la salut m’ho permeti. Van ser menys de deu minuts, bona vena segons la infermera, i la veritat no t’enteres de res.

Jo no sóc ningú per dir si vosaltres lectors heu o no heu de donar sang, això és una decisió personal, només diré que és un gest que no costa res de fer i que ajudareu a moltes persones.

donarsang

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.