0

Tercera hora de castellà

Tothom recorda que l’any passat l’estat espanyol va treure una normativa obligant a fer una tercera hora en castellà a les escoles catalanes. Doncs després de molts debats i moltes voltes a aquest assumpte, per fi ha sortit el decret de la Generalitat de Catalunya que regula aquest tema.

El decret bàsicament diu que el Govern català dona la potestat a implantar a aquesta tercera hora a les pròpies escoles que hauran d’avaluar segons el lloc i el moment que es viuen, si aquesta hora es destinarà al Castellà o a qualsevol altre llengua.Em sembla una decisió força encertada ja que els polítics donen el poder de decisió als professionals de l’educació, ja que aquestos son els que més sabran valorà si realment es necessari o no en cada col·legi.

Jo crec que aquest decret obra una nova porta a que es pugui seguir aquesta formula en altres aspectes, ja que a vegades la regulació vol ser tant general i tan bona per tots, que sovint es fiquen en llocs complicats sense necessitat, perquè senyors no es el mateix viure a una gran capital que en un poble aïllat dels Pirineus, i per tant els polítics han de saber valorar els fets diferencials de cada lloc.

Espero ara només que els professors i directors dels centres educatius sàpiguen escollir si faran una tercera hora en castellà o en un altre llengua en funció única i exclusivament en criteris pedagògics, i no en possibles pressions externes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.