2

Tornen els Sopa de Cabra

Avui ha saltat la noticia que es venia rumorejant els darrers dies, el grup de rock Sopa de Cabra, després que s’acomiades dels escenaris al 2001, ha decidit tornar per un únic concert. Avui 2 de març de 2011, vaticino al més pur estil Mag Félix, em sembla que sentirem més noticies com aquestes en els pròxims anys, però això son figues d’un altre paner.

Jo amb això dels retrobaments, records de vells temps, o com ho vulgueu dir, no estic massa a favor. No sé, sóc de l’opinió que si es anuncies un Adéu definitiu, paraula que no m’ha agradat mai i que intento utilitzar-la el menys possible amb la meva dialèctica tant oral com escrita, s’ha de ser coherent i portar-la fins al final. M’agrada més dir un punt i apart, i no tanca mai les portes, perquè la vida dona moltes voltes i fe repensar idees, com sembla que han fet els Sopa, tot i que han dit i redit que no es una tornada, simplement un únic concert, ja veurem.

Però he de reconèixer que tot i que la idea no em faci massa el pes, estic en part content. Els Sopa de Cabra sempre ha estat un dels meus grups preferits, per no dir, que sobre la meva humil opinió, es el millor grup de rock que ha fet aquest país, amb permís dels Sangtraït, molt més guitarrers i de Els Pets, més melòdics i festius. No voldria oblidar-me de l’altre gran grup català de finals dels 80 i principis dels 90, els Sau, però no diria precisament que feien rock, més aviat pop. Justament els Sopa tornen el dia que farà 20 anys del mític concert del Palau Sant Jordi d’aquests 4 grups, coincidència ben buscada.

Per casa de mons pares encara deguen córrer els discs en vinil, si si com va dir en Pep Sala a la tele fa poc, hi havia una època on els discos eren grans i es compraven, dels treballs dels Sopa, La Roda, Ben endins, i Girona 83-87: somnis de carrer, i fins i tot el cassete de l’únic treball del grup gironí en castellà, Mundo Infierno.

Mentre decideixo si vaig al concert, em posaré a escoltar la seva música, això si amb format digital, coses de la tecnologia moderna.

Sopa de Cabra a la Viquipèdia, Web oficial del grup, Facebook i Twitter.
Noticia de la tornada de Sopa de Cabra a enderrock.cat.

2 Comments

  1. Jo estic molt content de la noticia i compraré l’entrada demà mateix. La seva musica encara l’escolto, però en format anal.logic ( vinil i cassette ). El format digital només el faig servir en el mateix ordinador o com a molt amb auriculars, trobo que en un bon equip hi-fi i assegut comodament al sofà és molt millor el so de sempre. Però aixó son figues d’un altre paner.
    Salut

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.