1

Fraga diu que em pengin

Si fa una setmana era el diputat d’ERC Joan Tardà que cridava mig embogit “que mori el Borbó”, ara va el president d’honor del PP, el senador Manuel Fraga, i diu que als nacionalistes els haurien de penjar a tots. El mateix Fraga que va ser ministre de l’època franquista, i que a dia d’avui no tan sols no esta fora de la vida política, sinó que continua donant conferències. Lògic que digui el PP que no s’ha de mirar enrere, es que si ho fessin se’ls hi cauria la cara de vergonya. Mira que a mi no m’agrada parlar de política, però es que a vegades un no te més remei que fer-ho.

Respecte al primer ja s’ha dit moltes coses, i segurament no aportaré cap novetat al tema. Només diré que als polítics no els hi demano masses coses, perquè ja s’ha vist en molts casos que la seva intel·ligència, o la seva bona fe, es més que dubtosa, però al menys si que els hi demano una mica de continència verbal. No val dir que si la frase “mori el Borbó” es una frase de 1714 referent a Felip V, o que el diputat s’havia engrescat degut a que es trobava en una míting de les joventuts d’ERC, no val, tot això son excuses, una persona pública ha de saber mesurar les paraules, i si no ho sap fer, que es dediqui a la pesca o a la venta de mòbils, però que no es dediqui a la política, perquè li agradi a ell o no, la seva cadira al congrés dels diputats mereix una mica de respecte a les institucions, i fins que no canviïn les coses en aquest país hi ha una monarquia. Un altre debat seria si es necessària o no la monarquia, però a dia d’avui es el que hi ha, i sinó li agrada la situació, ja ho sap que agafi les maletes i deixi el lloc a una altra persona que faci feina, i no pas frases i crits fora de lloc.

Però es clar després ve l’altre personatge de l’equació, i encara la diu més grossa. Anem per parts, i perquè no em digueu que manipulo la informació aniré al diccionari de la Real Academia Española (RAE), i no a un diccionari català que segurament alguns diran que si es partidista o ves a saber el que. Segons la RAE: Nacionalista 1. adj. Partidario del nacionalismo” i Nacionalismo 1. m. Apego de los naturales de una nación a ella y a cuanto le pertenece”.

Per tant segons aquesta definició, si jo tinc “apego” per Catalunya (de la mateixa manera que tindria estimar a Andalusia si hagués nascut a Sevilla), jo soc nacionalista, i per tant segons el Manuel Fraga m’haurien de penjar. Però es clar no em voldria quedar aquí, segons el Partit Popular, “España es una nación única y grande”, i per tant els seus militants tenen “Apego a la nación española”, concloent que segons la RAE son nacionalistes espanyols, i també s’haurien de penjar gràcies a les paraules de Fraga. I així podríem anar seguint amb totes les parts de l’estat Espanyol. M’he limitat a analitzar les paraules, segur que alguns diran que aquest home no volia dir això, o ves a saber el que, però segons la definició de la RAE, aquest home ha dit que s’ha de penjar a més de la meitat d’Espanya.

En aquest país hi ha una tendència en confondre termes, nacionalista amb independentista, o anant més lluny amb terrorista, i això ja si que no em fa gens de gràcia, perquè a mi em podran dir moltes coses, però que intenti matar a gent, per aquí ja no passo. Digueu-li al Jordi Pujol, un nacionalista compromès, si ell es independentista o no, o fins i tot digueu-li al Carod Rovira si es nacionalista, que ràpidament os fotrà un moc dient que ell no es cap nacionalista, que ell es independentista clar i català, per tant si us plau no confonguem termes.

Quin serà el pròxim pas, perquè si primer dèiem “mori el borbó”, després “pengin als nacionalistes” que serà el pròxim que es dirà, anem a una Guerra civil com al 1936?. Jo això ni ho vull pensar, perquè cada vegada que escolto la paraula Guerra em ve el cap el que deia Gerard Quintana al 1991 en la introducció de l’adaptació que van fer els Sopa de Cabra de la cançó de Bob Marley “War”, i que encara que la insubmissió no te tant sentit com en aquell temps, el missatge continua sent molt vàlid. Us reprodueixo el fragment perquè reflexionem tots plegats.

«Em sembla que des de que coneixem, des de que sabem, tot el que coneixem de la història de la humanitat, és una mica bèstia!! Som especialistes en arreglar les coses a base d’hòsties!!
Últimament, Últimament estem veient una cosa que jo crec que és certa, que no es pot confiar en els polítics!!!
I lo fort és que estem a les seves mans, i són gent capaç, capaç d’arreglar qualsevol cosa amb una guerra, i qui és que fa la guerra? no són ells que fan la guerra, la fan amb carn, amb carn jove com vosaltres i com nosaltres, per això dic que els donguin per cul !!!
I un crit ben fort pels insubmisos que cada dia siguem més!!»

One Comment

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.