0

Consultem a la gent

via_catalana
Avinguda Roma, Tarragona, al voltant de les 17:30 del 11 de setembre de 2013

Abans d’ahir es va produir per tot el Principat de Catalunya (i una mica més), la Via Catalana dins de la celebració de la Diada nacional de Catalunya. El missatge dels organitzadors era molt clar, i crec que no cal recordar-ho aquí, tothom ho sap de sobres.

Ahir havia gent al carrer, gent a favor de la independència, potser també havia gent al carrer encontra d’aquesta idea, gent que es va quedar a casa i va voler passar d’amoïnar-se per aquestes idees polítiques, i fins i tot hi ha gent que està a favor del dret a decidir però que no volia sortir al carrer. I fins i tot per posar un altre exemple, també hi havia gent que es va posar a veure la pel·lícula de la tarda perquè la trobaria més interessant que sortir al sol.

De postures n’hi han moltes, i sincerament crec que totes elles molt lloables, cadascú té el dret a decidir el que farà amb el seu temps i amb la seva ideologia.

Però el curiós de tot això es veure les notícies, i els pseudo-periodistes i demés faràndula, parlant d’una cosa sense saber “de la missa la mitat”. Que si uns diuen que tot és culpa del govern separatista, que si uns altres diuen que sense la crisi els polítics estarien ben paradets, quan no se n’adonen del que realment va passar ahir, i es que la societat civil catalana (o al menys una part no menyspreable d’ella) va voler donar un missatge ben clar. Potser va ser un 20% de la població o potser un 70%, tot dependrà amb els ulls que ho vulguis mirar.

Jo, es que la veritat ho veig molt simple, volem saber el nombre real de la gent que està a favor de que Catalunya sigui un nou estat d’Europa, consultem-la, on està la complicació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.