0

Quan Internet guanya a la Televisió

Si feia unes setmanes, la Televisió Pública Espanyola censurava una entrevista amb el periodista Jose Maria García en el programa de nit de Jesus Quintero, no tardaven ni 24 hores en veure aquesta entrevista per Internet. En aquell cas va ser un Diari digital qui va emetre part d’aquesta entrevista, que sincerament no deia res de nou, ja que aquest periodista fa temps que viu en una altre dimensió, on es creu posseïdor de una veritat absoluta que fa temps va deixar d’interessar al personal.

En aquella ocasió va succeir un fenomen que fins ara era habitual, primer televisió i després Internet, però en aquesta setmana s’ha girat la truita, i a més a més de forma inversemblant. A poques hores d’emetre l’episodi d’aquesta setmana de Los Serrano, on es mostrava el desenllaç trist de Lucia, paper protagonitzat per l’actriu Belén Rueda, ha circulat aquest episodi per Internet en forma de primícia.

Això es un abans i després en la televisió o es simplement una filtració de la pròpia productora per generar més entusiasme. La veritat es que avui molts espectadors, entre els quals no estaré jo, ja que considero que hi ha coses més interessants que veure avui Los Serrano, com ja vaig comentar en el post anterior, es trobaran que ja coneixen el desenllaç final i potser els faci perdre el interès per veure’l.

La qüestió es que Internet va canviar la vida dels diaris fa uns anys, apareixent les versions digitals que avui en dia han tingut la seva prolongació en els blogs com a una inquietud de que la gent vol explicar coses, i ara segurament serà la televisió qui adopti la red com a pròpia, on pàgines com Youtube o similars son uns grans referents audiovisuals.

Demà el share de l’audiència determinarà si realment l’efecte Internet s’ha notat o es una simple anècdota en l’univers multimèdia. Si realment la televisió com la coneixem ara, té futur o ja esta en vies d’extinció.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.