0

Tots els camins porten a Roma

Cruce-de-caminos-1
Hi ha un vella dita que diu que tots els camins porten a Roma, segurament tothom l’ha dit algun cop.

D’on ve aquesta frase? Molt simple, i és que els primers grans constructors de vies que unien dos llocs van ser els Romans, aquella ciutat que es va convertir en imperi ja fa uns quants segles, i que com era d’esperar van construir carreteres per unir les seves conquestes amb la capital de l’imperi.

Per Catalunya passa una d’aquestes carretera, la Via Augusta, que amb els anys és va convertir amb la N-340 de l’estat espanyol, si senyors aquesta nacional va aprofitar el trajecte d’aquells conqueridors, tot s’ha de dir, els romans eren uns fenòmens en l’enginyeria civil.Amb els segles i la modernitat no tan  sòls ens podem desplaçar per carretera convencional, també hi han vies ferroviàries, marítimes, …, totes elles destinades a apropar persones i civilitzacions. Fins i tot també en alguns casos han copiat als romans fent vies radials, però on el centre són altres indrets, Madrid en el cas d’Espanya, Barcelona en el cas de Catalunya, i així molts altres llocs.

Aquell model de tot en un punt, i d’alli a tots els punts sembla que no passa de moda amb els anys, tot i que de tant en tant s’intenta canviar, però per desgràcia moltes vegades es queda en això, en un intent.

PD: Entrada escrita en un tren regional que uneix Tarragona amb Barcelona.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.