0

Guia xafardera de Catalunya

Guia xafardera de CatalunyaHe acabat de llegir el llibre “Guia xafardera de Catalunya” que porta per subtítol 78 històries per a ments inquietes escrit per Anna-Priscilla Magriñà.

He de dir que a mi el tema de les curiositats m’agrada força i de tant en tant m’agrada llegir llibres de curiositats i en aquest cas el llibre en parla de 78 petites narracions de la història i també de persones d’aquest petit troç de terra anomenat Catalunya.

Les histories estan ordenades de forma cornologica, i per tant comença amb explicacions de milers i milers d’anys. Costums, biografies, i moltes més coses que ens descobreixen els nostres avantpassats. Del total de les històries en coneixia ben poques, potser la que coneixia millor es La llegenda del salt de la Reina Mora i que la podem situar al poble de Siurana, al capdamunt de les montanyes de Prades. El fet de que Siurana sigui un dels pobles que més m’agraden i per tant l’hagi visitat varies vegades, era fàcil suposar que em coneixia la llegenda.

Per acabar us copio un troç del text que apareix a la contraportada del llibre i que potser us farà decantar per acabar llegint-vos el llibre:

  • Sabies que Catalunya és el paradís mundial dels escaladors?
  • Sabies que el primer manual eròtic d’Europa es va escriure en català?
  • Sabies que l’espardenya ja es calçava al neolític?
  • Sabies que a Escaladei, als monjos malalts se’ls alimentava amb sopa de tortuga?
  • Sabies que la cervesa més antiga d’Europa s’ha trobat a Catalunya?
  • Sabies que el fundador del Moulin Rouge va ser un terrassenc molt espavilat?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.