0

Bon dia a la Vila del Pingüí

Artículo en catalán (Traducción).

Una vegada em van preguntar perquè cada dia poso al meu twitter al comença la meva jornada, Bon dia a la Vila del Pingüí. Segurament per la gent de la nostra generació o més joves, es una pregunta sense massa sentit, perquè el més lògic es que sàpiguen d’on ve aquesta expressió. Però pels que no ho sàpiguen, aquí ve l’explicació.

Moltes noies i nois de la meva generació (nascuts a mitjans del 70), i d’anys posteriors, si ens pregunten algunes series de la nostra infantesa, molts diríem dues en especial, la primera és Bola de Drac, que ja vaig parlar no fa massa degut a la seva adaptació cinematogràfica, i l’altra és el Dr. Slump, de la inconfusible Arale, ambdues del gran creador d’animació Akira Toriyama.

La serie del Dr. Slump esta ambientada en un poble petit del Japó, on passen coses cadascuna més estrambòtica, però que et feien un fart de riure en cada episodi. Aquesta localitat té per nom la Vila del Pingüí. Una de les frikades que tenia aquesta serie, era un Sol parlant, i cada cop al matí quan sortia deia entre badalls, Bon dia a la Vila del Pingüí. D’aquí ve l’expressió que repeteixo cada dia al meu compte de twitter abans de començar la meva jornada laboral. Com es pot deduir d’aquesta entrada, hi han coses de la meva etapa escolar que m’han impactat, i que continuo repetint encara que els anys passin per a mi.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.